jueves, 6 de agosto de 2020

192 Cites i Resenyes

"Porte ya molts anys oïnt bovades, sobre el valencià i el català; que si un es un dialecte de l´atre i al contrari. El pancatalanisme, en tota la bateria d´editorials i associacions antivalencianes de que dispon, ha fet tot lo possible per desprestigiar al nostre menyspreat idioma, ad això, n´hi ha que sumar l´aparició en escena d´una Acadèmia Valenciana de la Llengua venuda al catalanisme i contaminada per polítics als que poc o gens els importa un dels signes d´identitat més clars, el nostre idioma, la Llengua Valenciana."

Font: Artícul I 'En defensa de la Llengua Valenciana' del llibre: 'Apunts Valencianistes. Breu manual per a defendre la Llengua Valenciana, les Normes d´El Puig i el Regne de Valéncia' (Valencia, 2008), per Julio Filippi.

* Julio Filippi Domínguez (Benicarló, 1971). D´ofici professional pintor. Investigador, articuliste i conferenciant. Estudiant de Llengua Valenciana per Lo Rat Penat, membre de l´Associació Cultural Cardona Vives de Castelló. Premiat en diverses ocasions per la defensa de la nostra Cultura Valenciana (Premi Fadrí-Cardona Vives a la llibertat d´expressió 2009).